Ontdek de voordelen van USB type C

De USB-stekker, geïntroduceerd in 1995, is sindsdien een constant onderdeel van ons leven geweest. En, over het geheel genomen, is dat niet onwelkom geweest. De stekker helpt ons effectiever te verbinden, contact te hebben en werken, ondanks het feit dat we er nog nooit in zijn geslaagd hem de eerste keer goed aan te sluiten.

Naarmate de technologie echter onvermijdbaar voortschreed, hebben die grote, lompe type A stekkers plaatsgemaakt voor een overvloed aan USB-stekkers van verschillende afmetingen, die op een steeds grotere reeks apparaten passen. Allemaal enigszins verschillend van elkaar en zeker niet onderling verwisselbaar.

U zou niet de enige zijn die denkt dat het allemaal een beetje veel is geworden, als u de wirwar van kabels bekijkt die nodig is om het moderne kantoor te laten functioneren. U zult dus blij zijn te horen dat er een oplossing is. Eén enkele stekker die hard op weg is de nieuwe standaard in connectiviteit te worden. USB type C is het licht aan het einde van de tunnel, een eenmakende standaard die naadloze verbindingen mogelijk maakt tussen een groeiend aantal technologieproducten en ons opnieuw naar een opgeruimd bureau en een esthetisch aangename en productieve werkruimte leidt.

GROOTTE IS BELANGRIJK

U kunt die verzameling onhandig uitziende stekkers en kabels straks weggooien, want USB-C wordt algemeen aanvaard als de nieuwe standaard. Maar waarom? Ten eerste gaat het om de grootte. De behoefte aan zo’n reeks USB-stekkers ontstond omdat apparaten zo sterk krompen dat de oude type A USB-stekker er gewoon niet meer in paste. Type C is klein daarentegen. Hij is slechts een derde van USB-A en slank genoeg om keurig in het dunste mobiele toestel te passen, terwijl hij krachtig genoeg is om alle randapparatuur aan te sluiten die u nodig heeft.”

MACHT AAN DE MENSEN

Het succes van USB-C is ook toe te schrijven aan de functionaliteit ervan, omdat, vergis u niet, dit weliswaar een kleine stekker is, maar een enorme multitasker. Van het overdragen van gegevens op hoge snelheden, het synchroniseren van foto’s en het afspelen van 4K-video tot het opladen van uw smartphone, de stekker doet het allemaal en tegelijkertijd. Dat is nog niet alles, want USB-C kan zowel gegevens verzenden als ontvangen en het kan genoeg stroom leveren om een hele reeks apparaten op te laden. Het betekent dat we afscheid kunnen nemen van USB-, HDMI-, VGA-, stroompoorten en meer en dat we ze allemaal kunnen stroomlijnen tot één kleine type C-poort.

DE UNIVERSELE KEUZE

Dit alles betekent dat USB TYPE C een universeel aanvaarde technologie is, wat de sleutel is om een nieuwe wereldwijde standaard te worden. Bijna alle, zo niet alle, nieuwe apparaten hebben nu type C-aansluitmogelijkheden en voor sommige is het de enige manier om ze aan te sluiten.

De overstap naar USB-C zal uw huidige randapparatuur en apparaten echter niet plotseling verouderd maken, want het is achterwaarts compatibel met oudere versies van USB. Het enige wat u nodig heeft is een van de vele reeds beschikbare adapters en dan kunt u uw oudere apparaten rechtstreeks aansluiten op de type C-poort.

WAAROM ZOU U DE OVERSTAP NIET MAKEN?

Het is nu een goed moment om vertrouwd te raken met type C, want er bestaat geen twijfel over dat het een standaard is er nog wel een tijdje zal zijn. Dit is waarom:

Het is klein en slank

De nieuwe USB type C-poort is een derde van de hoogte van de standaard type A-stekker en slechts marginaal groter dan micro-USB- of Apple Lightning-stekkers. Dat betekent dat zelfs de dunste apparaten comfortabel plaats kunnen bieden aan een type C-poort.

Het is compatibel met uw apparaten

Met een van de goedkope adapters die nu verkrijgbaar zijn, kunnen gebruikers oudere apparaten aansluiten op type C-poorten. Dat geldt zelfs voor apparaten die niet eens USB-technologie gebruiken, zoals ethernet, VGA en DisplayPort.

Het is omkeerbaar, dus niet meer omdraaien

U weet wel dat men nooit een standaard USB-stekker kan aansluiten zonder deze minstens één keer te moeten omdraaien? Wel, die dagen zijn voorbij, want USB-C is omkeerbaar, dus u kunt hem aansluiten zoals u wilt.

Het levert meer dan genoeg stroom

USB type C transporteert zowel stroom als gegevens, maar het belangrijkste is dat het genoeg stroom kan leveren (tot 100 Watt) om al uw apparaten efficiënt op te laden, zelfs laptops.

Het is zeer snel

Met een gegevensoverdrachtsnelheid tot 10 gigabit per seconde is USB-C beslist snel en maakt het licht werk van alles wat u er tegenaan gooit.

Hier bij Colebrook Bosson and Saunders houden wij van een nette en opgeruimde oplossing, daarom heeft onze nieuwe verbindingshub, Ondo, type C-connectiviteit ingebouwd. Volgens ons speelt type C een grote rol in het toekomstbestendig maken van uw werkruimte, zodat die niet alleen mooi en opgeruimd is, maar ook een krachtige verbinding heeft en productief is.

ARTICLE